logo campain

آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1

دکتری تخصصی مهندسی صنایع از دانشگاه تهران - مدرس دانشگاه

رایگـــان
  • دسترسی دائمی به آموزش
  • امکان دانلود و پخش آنلاین
جزئیات آموزش

۱۳ درس در ۱ فصل

سطح تمام سطوح
مدت زمان ۶۹۱ دقیقه
حجم ۱۰۲۲.۵۸ مگابایت

فصل ۱ آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1

۱

مقدمه ای بر کنترل موجودی

مشاهده رایگان

در این ویدیو با مفهوم موجودی و مسئله برنامه ریزی موجودی ها همینطور ابزارهای مهندسی صنایع برای حل این مسئله آشنا می شویم. برای دانلود رایگان جزوه دوره و دسترسی به مطالب تکمیلی به کانال تلگرام inventory_mirzabaghi مراجعه نمایید.

۲

مفاهیم سیستم موجودی

در این ویدیو کم کم وارد جریان اصلی درس می شویم. با انواع موجودی ها در سیستم های تولیدی و خرده فروشی آشنا می شویم. همینطور یاد میگیریم چه هزینه های مختلفی در یک سیستم موجودی وجود دارد.

۳

مدل مقدار سفارش اقتصادی | مدل EOQ و نقطه ثبت سفارش

در این ویدیو از مدلسازی ریاضی برای حل یکی از ساده ترین مسائل کنترل موجودی استفاده می کنیم که به نام مدل مقدار سفارش اقتصادی یا مدل EOQ معروف است. همینطور در انتها مسئله مورد نظر را در اکسل هم تحلیل می کنیم.

۴

مدل کمبوددار با تقاضای پس افت

در مدل EOQ برنامه ریزی را باید طوری انجام می دادیم که اصلا به کمبود نخوریم. یعنی کمبود مجاز نبود. در این مدل کمبود مجازه و تقاضایی که با کمبود روبرو می وشد با تاخیر برآورده می شود.

۵

مدل مقدار تولید اقتصادی | مدل EPQ

در مدل هایی که تا اینجا بررسی کردیم، سفارش ما یک سفارش خرید بود و به صورت یکجا دریافت می شود. حالا با یک سفارش تولید روبرو هستیم و دریافت سفارش به صورت تدریجی است.

۶

مدل مقدار تولید اقتصادی | نقطه ثبت سفارش در مدل EPQ

در قسمت قبل با کلیات مدل EPQ آشنا شدیم. در این قسمت با برخی نکات تکمیلی همچنین نحوه تعیین نقطه ثبت سفارش در این مدل آشنا می شویم.

۷

مدل تولیدی چند محصولی بدون زمان آماده سازی

در ویدیو قبلی با مدل مقدار تولید اقتصادی و نحوه برنامه ریزی تولید یک محصول روی یک ماشین آشنا شدیم. در این ویدیو فرض می کنیم چند تا محصول قراره توسط همان یک دستگاه تولید شود.

۸

مدل تولیدی چند محصولی با زمان آماده سازی

در قسمت قبل بعد از اتمام تولید یک محصول بلافاصله می توانستیم تولید محصول بعدی را شروع کنیم. در دنیای واقعی اغلب این کار امکانپذیر نیست و برای شروع تولید یک محصول ابتدا باید دستگاه مجدد ستاپ شود. با توجه به اینکه فرآیند ستاپ دستگاه زمانبر است و باید در مدت زمان بیکاری دستگاه انجام شود، قصد داریم برنامه ریزی تولید را مجدد انجام دهیم.

۹

انواع محدودیت در سیستم های موجودی و مدل سازی آن ها

در مدل هایی که تا اینجا بررسی شد، مقدار متغیرهای تصمیم مسئله صرفا به گونه ای تعیین می شود که مجموع هزینه های سالانه حداقل شود. حالا شرایطی را در نظر می گیریم که با وجود محدودیت های مختلف مثل فضای انبار، محدودیت سرمایه، تعداد دفعات سفارش دهی در سال و ... قصد داریم مقادیر متغیرهای تصمیم مسئله را به گونه ای تعیین کنیم که علاوه بر اینکه مجموع هزینه ای سالانه حداقل می شود، جواب های بدست آمده در محدودیتها هم صدق کند.

۱۰

مدل تخفیف کلی

در مدل هایی که تا اینجا بررسی شدن، هزینه خرید هر واحد کالا مستقل از مقدار سفارش بود. حالا شرایطی را در نظر بگیرید که هزینه خرید هر واحد کالا وابسته به مقدار سفارش باشد و هرچی بیشتر سفارش دهیم قیمت هر واحد کالا کمتر شده و عملا فروشنده به ما تخفیف بدهند. در مدل های قبلی صرفا با توجه به هزینه نگهداری و سفارش دهی سالانه مقدار بهینه هربار سفارش دهی مشخص می شود. حالا و در این مدل علاوه بر اون هزینه ها، منافع ناشی از تخفیف گرفتن در مقابل بیشتر خریدن هم در تصمیم گیری نهایی لحاظ می شود.

۱۱

مدل تخفیف نموی (افزایشی)

همانطور که در قسمت قبل هم گفته شد، تخفیف شرایطیه که با افزایش مقدار سفارش، قیمت هر واحد کالا کاهش پیدا می کند و در دو نوع اصلی تعریف می شود: تخفیف کلی و نموی. در تخفیف کلی، تخفیف بر کل کالاها به صورت یکسان اعمال می شود. به عبارت دیگه تمام واحدهای خریداری شده با یک قیمت مشترک خریداری می شوند. اما در تخفیف نموی، تخفیف روی هر محدوده به صورت جداگانه اعمال می شود و هر بخش یک سفارش Q تایی را با یک قیمت متفاوت با مشتری حساب می کنند.

۱۲

مدل احتمالی تک دوره ای (پسر روزنامه فروش)

در این بخش مدل موجودی بررسی می شود که در آن تقاضا متغیری تصادفی با توزیع مشخص می باشد و برنامه ریزی صرفا برای یک دوره انجام می شود و فرصت تهیه محصول فقط یکبار و آن هم در ابتدای دوره فراهم است و سوال اصلی اینجاست که با توجه به تقاضای تصادفی، هزینه های مختلف و همچنین درآمد حاصل از فروش، سطح موجودی در ابتدای دوره چقدر باشد؟ این مسئله به "مسئله پسر روزنامه فروش" و "مسئله درخت کریسمس" نیز معروف است.

۱۳

مدل احتمالی با خط مشی FOS

در مدل های بررسی شده در قسمت های قبل، پارامترهای مدل خصوصا تقاضا و لیدتایم پارامترهایی قطعی بودند. حال آنکه در عمل معمولا نرخ تقاضا و مدت زمان لیدتایم قطعی نیستند. تقاضا ممکن است دارای تغییراتی تصادفی باشد، همچنین مدت زمان لیدتایم نیز ممکن است کمتر یا بیشتر از مقدار پیش بینی شده باشد.

۱۴

مدل احتمالی با خط مشی FOI و آنالیز ABC

در این مدل پارامتر تقاضا متغیری تصادفی با توزیع مشخص است. همچنین کمبود جایز و به صورت فروش از دست رفته می باشد. همینطور در فواصل زمانی مشخص و یکسان مرور موجودیها و سفارش دهی انجام می شود.

توضیحات "آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1" :

در این دوره، مباحث درس برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1 با زبانی ساده و به طور کامل، با رویکردی کاربردی و مسئله محور تدریس می شود.

دوره رایگان "برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1" یک آموزش جامع و کاربردی برای دانشجویان کارشناسی مهندسی صنایع است. این درس یکی از دروس تخصصی دوره کارشناسی رشته مهندسی صنایع و همچنین یک از دروس اصلی در کنکور کارشناسی ارشد این رشته می باشد. که در واقع دروازه ورود دانشجویان مهندسی صنایع به حوزه کاربردی "مدیریت زنجیره تامین" بوده و از این رو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این دوره، سرفصل های استاندارد درس به صورت جامع و با رویکردی کاربردی و مسئله محور تدریس می شود. محتوای دوره شامل موضوعات بنیادین و پیشرفته بوده و مطابق سرفصل های دانشگاه است. برای درک بهتر مطالب، جزوه اختصاصی نیز همراه دوره ارائه می شود.

آنچه در آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1 می آموزید:

- مقدمه ای بر برنامه ریزی و کنترل موجودی ها
- مفاهیم سیستم موجودی
- مدل مقدار سفارش اقتصادی (EOQ)
- مدل کمبوددار با تقاضای پس افت
- مدل تولیدی ساده (EPQ)
- نقطه ثبت سفارش در مدل EPQ
- مدل تولیدی چند محصولی بدون زمان آماده سازی
- مدل تولیدی چند محصولی با زمان آماده سازی
- مدل های کنترل موجودی محدودیت دار
- مدل تخفیف کلی و نموی
- مدل احتمالی تک دوره ای
- مدل EOQ احتمالی (FOS)
- مدل احتمالی FOI و آنالیز ABC 

پیش نیاز این دوره آموزشی چیست؟

- ریاضیات عمومی
- تحقیق در عملیات
- تئوری احتمالات

اهداف آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1 چیست؟

 آشنایی با مباحث کلیدی و کاربردی برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها

این دوره برای چه کسانی مفید است؟

این دوره برای دانشجویان مقطع کارشناسی، داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع و علاقه مندان به حوزه‌ کنترل موجودی و برنامه ریزی تولید مناسب است.

از چه ابزار ها و نرم افزار هایی در این دوره استفاده می شود؟

- مایکروسافت اکسل
- نرم افزارهای شبیه سازی و بهینه سازی

نحوه دسترسی به آموزش چگونه است؟

امکان دانلود و پخش آنلاین دوره وجود دارد و شما به طور دائم به آن دسترسی دارید. این آموزش رایگان عرضه شده است و شما می توانید تمامی قسمت های آموزش برنامه ریزی و کنترل تولید و موجودی ها 1 را به طور رایگان دانلود کنید

امتیاز کلی دوره

( ۰)

تعداد بررسی های ثبت شده : ۰

هنوز بررسی برای این آموزش ثبت نشده است

بیشتر